Online workshop NHV Hoedendag 2020

Couture technieken: Draperen met zijde door Wies Mauduit

Het geheim van een mooie "drapé" is dat je de zijde doubleert voordat je begint met plooien. Afhankelijk van het soort zijde, gebruik je daar verschillende materialen voor. Dat neemt even tijd, maar het is leuk om te leren want je krijgt een prachtig resultaat. Verder is het belangrijk dat je de gedrapeerde garnering op de juiste manier vastnaait; het doel is immers dat die eruit ziet alsof er helemaal geen naald en draad aan te pas gekomen zijn!

In tweeënhalf uur leer je doubleren, plooien, fixeren en bevestigen van een zijden garnering, in dit geval een gedrapeerde hoedband. Je kunt deze techniek vervolgens ook gebruiken voor een haarband of als versiering op een dopje of cocktailhoedje.

De deelnemers aan de workshop zorgen zelf voor een (zelfgemaakte) hoed, als basis om op te werken. Het gaat hier om een hoed met bol en rand. Iedere deelnemer krijgt twee zijden biasstroken plus voeringmateriaal om mee aan de slag te gaan. Na inschrijving met vermelding van naam en adres en na ontvangst van betaling kan gekozen worden uit acht kleuren zijde. Omdat kleuren op een scherm nooit helemaal kloppen met de werkelijkheid, krijgen de deelnemers staaltjes toegestuurd om uit te kiezen. De gekozen zijde worden eveneens thuisgestuurd.

Zo ben je ervan verzekerd dat de garnering die je gaat maken echt past bij je hoed!

Benodigdheden voor de workshop:

• Een (zelfgemaakte) hoed als basis om op te werken (bol en rand);
  • Een hoedekop (poupée);
  • Garen in de kleuren van de gekozen zijde;
  • Rijggaren;
  • Naaigerei, vingerhoed;
  • Een strijkplank;
  • Een handstomer, stoomapparaat (Jiffy Steamer) of een waterkoker; en
  • Een computer, iPad of smartphone, bij voorkeur met camera zodat je zelf ook in beeld komt, en een werkende internetverbinding.

Tijdstip: Zaterdag 14 november 2020 van 10:15 tot 12:45 uur

Voertaal: Nederlands

Maximaal aantal deelnemers: 12

Prijs: € 65,- (incl. btw) inclusief materialen en het opsturen van staaltjes en materialen naar Nederland of België. Bij verzending naar andere landen kunnen evt. verzendkosten in rekening gebracht worden.

N.B. : Deze workshop wordt live gegeven en kan later niet teruggekeken worden. Deelnemers krijgen een link toegestuurd om deel te nemen aan de workshop via een Zoom sessie.

Betalingen graag overmaken op NL06 KNAB 0256 3262 74  t.n.v. La plus belle  o.v.v. Workshop NHV Hoedendag 2020

Vanwege de (door omstandigheden) korte tijd tussen de inschrijving en de datum van de workshop wordt deelnemers verzocht meteen hun betaling over te maken, dit om teleurstellingen te voorkomen. Inschrijving is pas geldig na betaling.

Leden van de NHV krijgen voorrang bij inschrijving. Vanaf maandag 2 november kunnen ook niet-leden inschrijven op de overgebleven plaatsen.