Jaarlijkse NHV Hoedendag

Ieder jaar organiseert de NHV een Hoedendag voor leden en voor alle overige hoedenliefhebbers. Vaste ingredienten op deze dag zijn: workshops en lezingen, en een hoedenexpositie en/of -show. Daarnaast is de Hoedendag een uitgelezen gelegenheid om te netwerken met mede-hoedenontwerpers & -leden.

Hoedendag 2020

Op zaterdag 14 november zal de NHV Hoedendag plaats vinden bij ACEC in Apeldoorn. Er wordt momenteel aan het nieuwe programma gewerkt en zolang onderstaand een terugblik op de activiteiten van de voorgaande editie.

Workshops 2019

Alle vertrouwde ingrediënten waren weer aanwezig op deze dag. Gedurende de dag konden bezoekers deelnemen aan diverse workshops, zoals: Tiara en hoofdcreaties door Denise Innes-Spencer van de British School of Millinery, Werken met crinoline door Els Robberechts, Bloemen maken van veren of zijde door Zijdenbloem, Turband van sinamay door Pierre & Pierre Millinery Supplies, Couture technieken door Wies Mauduit, Ontwerpen van bijzondere hoedenspelden door Ana Ehling en Demonstratie haar en hoed door Marleen Zaaijer van Sjiek Haar en Visagie

En verder

Op de materialenmarkt waren naast  de bekende levernaciers ook een aantal nieuwe gezichten aanwezig. Daarnaast konden NHV-leden bij de marktplaats weer alle al-jaren-niet-gebruikte voorraden kwijt, of juist iemand anders verlossen van zijn of haar notoire kastenliggers.

Voor liefhebbers van de NHV Hoedenwedstrijd is in de loop van de dag het thema van 2020 bekend gemaakt en daarnaast is er nog even teruggeblikt op de editie van 2019 met de bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs 2019.

NHV-leden hadden wederom de mogelijkheid om bij de fotoshoot hun laatste gemaakte creaties laten fotograferen op het hoofd van een van de modellen.

Kortom, een heleboel redenen om de komende Hoedendag opnieuw deel te nemen!