Internationale jaarlijkse wedstrijd & expositie

De NHV Hoedenwedstrijd krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland en heeft in zeer korte tijd een goede reputatie opgebouwd. Deden eerst vanuit het buitenland alleen Belgische leden mee, in de  afgelopen jaren mochten we ook Duitse, Engelse, Australische, Noorse, Franse en Amerikaanse en Canadese deelnemers verwelkomen.

Iedereen mag voor de NHV hoedenwedstrijd/expositie inschrijven, van gerenommeerde hoedenontwerpers tot gedreven éénmalige hobbyisten. Het onderwerp laat steeds veel ruimte voor de fantasie van de maker. Dit is duidelijk zichtbaar in de grote diversiteit én de hoge kwaliteit van de inzendingen.

Maximaal 50 hoeden kunnen uiteindelijk deelnemen aan de openingshoedenshow en de drie weken durende expositie die bij deze wedstrijd horen. Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap de selectie, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen. Het publiek kan stemmen op haar eigen favoriete hoed.