Materialen

 

Bij alle genoemde leveranciers van materialen kan je via de site bestellen. Daarnaast is het mogelijk om de leveranciers te bezoeken; maak daarvoor wel altijd even vooraf een afspraak via e-mail of telefoon.

 


Artipistilos

Pol. Ind. Pozo Hondo "Ampliación"
Avda Comunidad De Galicia,
Parcela 68
13610 - Campo De Criptana
(Ciudad Real)
Spain
Website: www.artipistilos.com
E-mail: artipistilos@artipistilos.com

 

Artipistilos is de grootste leverancier van materialen voor hoedenontwerpers. Met meer dan 4.000 producten en een zeer goede kwaliteits/prijsverhouding hebben ze in hun continue uitbreidende webshop alles op voorraad voor het maken van hoeden, fascinators en hoofdversieringen. Daarnaast bieden ze regelmatig workshops door gerenommeerde internationale hoedenontwerpers aan.
Levertijd binnen Europa is 3-4 werkdagen.

 


Carina Marcon

Carina Marcon – CdiC Supplies
Herentalsebaan 47
2100 Deurne
België
Telefoon: +32 476 96 21 47
Webshop: www.capadicarina.be/CdiC-Supplies-c44829105
E-mail: carina.marcon@telenet.be 

 

CdiC Supplies is de distributie & groothandel van het appret gamma van Sun7: Feutrex, Caritex, Paille, Durtex, Xtra36, Solvant.
Bij CdiC Supplies kan je terecht voor technische en professionele ondersteuning bij het appreteren. Bestellen kan enkel met volle kartons via de webshop.

 


De Vroey

Ter Rivierenlaan 16
2100 Deurne (Antwerpen)
België

Telefoon: +32 3 325 8056
Website: www.devroeyhats.be
E-mail: info@devoeyhats.be

 

De Vroey, anno 1947, heeft de meest uitgebreide, kwaliteitsvolle keuze aan hoedenmaterialen. Dit dankzij hun decennia lange ervaring, ook als hoedenmakers. Bestellen kan in de winkel of via de webshop. Levering Benelux 24 uur, rest Europa 2-4 dagen.

 


Goetvinck

Leuvestraat 107
9320 Erembodegem
België

Telefoon: +32 0486291139
Website: www.schrijnwerkerij-goetvinck.be
E-mail: anick.de.ridder@telenet.be

 

Schrijnwerkerij Goetvinck is een bedrijf van vader op zoon waar alles in eigen atelier wordt gemaakt. Sinds enige tijd heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de vervaardiging van hoedenmallen.

 


Guy Morse Brown Hat Blocks Ltd

Units 19-22 The Workshops
Jockey Lane
Bromham
Wiltshire SN15 2EZ
Verenigd Koninkrijk

Telefoon: +44 (0)1380 859756
Website: www.hatblocks.co.uk
E-mail: mail@hatblocks.co.uk

 

Guy Morse Brown Hat Blocks streeft ernaar de beste hoedenmallen die er te koop zijn te maken en hoedenmakers wereldwijd enthousiast te maken met hun prijswinnende vakmanschap. De keuze voor hun hoedenmallen maakt je werk niet alleen makkelijker en aangenamer, het verschil is ook duidelijk terug te zien in de creaties die je ermee maakt.

 


Hawar

Oosterwoldseweg 33
8421 RR Oldeberkoop
Nederland

Telefoon: 0516 - 451 020
Website: www.hawar.nl
E-mail: hawar@hawar.nl

 

In hun voormalige Landbouw-Huishoudschool verkoopt Hawar (postorder) er de door henzelf ontwikkelde of bewerkte materialen en gereedschappen als Funpump, Funpaper, Funfix en Degradé. Verder bieden ze een keur aan exclusieve stoffen, garens, vezels, verfsystemen en materialen die ze ook in de eigen productie verwerken.

 


Hoedendingen

Kasteel Huis te Lathum
Koestraat 33

6988 AA Lathum (bij Arnhem)
Nederland

Website: www.allforhats.nl
E-mail: hoedendingen@gmail.com
Instagram: www.instagram.com/kasteelatelier_allforhats 

 

De webshop Allforhats.nl van Hoedendingen heeft meer dan 1200 artikelen voor de mooiste hoeden en wij zijn dealer van Fosshape, Jiffy Steamers en CdiC Apprets. In de webshop vindt u ook combinatietips bij de artikelen en in de blogs informatie over hoeden maken. U bent op afspraak welkom in de winkel. 

In het prachtig gelegen Kasteelatelier in Lathum bij Arnhem worden ook diverse cursussen aangeboden: algemene cursussen hoeden maken of speciale technieken door gastdocenten zoals bijvoorbeeld Marianne Jongkind, maar ook andere technieken zoals moulage of broderie de L'un Ville. Tevens vinden in het Kasteelatelier cursussen edelsmeden plaats.

 


Humboldt Haberdashery

Minorsville
Californië
USA

Website: www.humboldthaberdashery.com
Shop: www.etsy.com/shop/HumboldtHaberdashery

 

Humboldt Haberdashery is een online shop met basismaterialen voor het maken van hoeden en hoofdversieringen. Op de site vind je niet alleen voorgevormde basisvormen, maar ook veren, voiles en crin.

 


Judith M Millinery Supply House

104 South Detroit Street
LaGrange, 
46761-1806 Indiana
USA

Telefoon: +1 260-499-4407
Website: www.judithm.com
E-mail: info@judithm.com

 

Judith M heeft een brede selectie aan kleuren en stijlen in voile, crin and nog veel meer soorten basismaterialen voor hoedenontwerpers. Bestellingen worden wereldwijd geleverd en doorgaans dezelfde dag verstuurd.
Tevens verzorgt Judith M voor zowel beginners als gevorderden workshops over diverse technieken op het gebied van hoedenmaken. Kijk op de website voor het meest recente overzicht van workshopdata. 

 


Plooij Hats and Materials

Staverhul 22A
3888 MR Uddel

Telefoon: 0577 - 400 730
Website: www.plooij.nu
E-mail: info@plooij.nu

 

Bij Plooij Hats and Materials vind je alles voor het maken van hoofddeksels, zoals bijvoorbeeld, cloches, cappelines, stro, siasal, laiton, brimlock, ripslinten, voiles, buntal, veren, machon, en nog veel meer.

 


The Trimming Company

4 The Workshops
Greenfield Road 
Pulloxhill MK45 5BF
Verenigd Koninkrijk

Telefoon: +41 (0) 525 717 455
Website: www.thetrimmingcompany.com 
E-mail: sales@thetrimmingcompany.com