NHV Hoedendag 2020

14 november 2020

Zoals alles in 2020, vindt ook de NHV Hoedendag dit jaar op een net iets andere manier dan gewoonlijk plaats. Vanwege de beperkte ruimte door de anderhalve meter maatregel en de toevoeging van de openingsshow van de NHV Hoedenwedstrijd 2020 aan het programma, is er deze keer maar één ronde met workshops. De workshops duren daarentegen wel iets langer dan gebruikelijk.

Door dezelfde anderhalve meter maatregel kan er dit jaar maar een beperkt aantal personen tegelijk aanwezig zijn op de locatie van het ACEC. Vandaar dat er besloten is dat dit jaar alleen leden van de NHV zich kunnen inschrijven voor deze dag. Deelnemers aan de NHV Hoedenwedstrijd 2020 die geen lid zijn van de NHV kunnen zich wel inschrijven voor de openingsshow in de middag.
Bekeken wordt nog of een deel van het programma ook online te volgen zal zijn.

Uiteraard blijft het onzeker wat er door de overheid in november wel en niet wordt toegestaan op het gebied van evenementen. Leden worden daarom continu via de NHV nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle informatie over inschrijving, deelname en aanwezigheid op de dag zelf.

Wat kan je doen

Ondanks alle mitsen en maren biedt de NHV Hoedendag een ouderwets boeiend programma.

Vanaf 9.30 uur         Ontvangst

10.00 - 12.30 uur      Workshops

12.30 - 13.15 uur      Lunchronde voor overige aanwezigen

13.15 - 14.00 uur      Lunchronde voor deelnemers workshop

10.00 - 16.00 uur      Materialenmarkt

11.00 - 16.00 uur      Marktplaats
13.30 - 14.30 uur      Signering boek ‘Hat Couture’ door Marianne Jongkind

14.30 - 15.30 uur      Openingsshow NHV Hoedenwedstrijd 2020 met aansluitend bekendmaking winnaars 2020 en aankondiging                                          thema 2021

15.30 - 16.00 uur      Hoedenshow ‘Hat Couture’ door Marianne Jongkind

16.00 - 17.00 uur      Borrel

Workshops

Vanaf 5 oktober vind je hier een uitgebreide beschrijving van elke workshop. Je vindt hier dan ook de tijden van iedere workshop, de kosten en welke materialen en gereedschappen je eventueel zelf moet meenemen.

Let op: de workshops dienen van te voren betaald te worden op het bankrekeningnummer dat is vermeld bij de workshop. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier op de NHV website als je aan een workshop wilt deelnemen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij de workshop van aanmelding, overgebleven plaatsen gaan naar andere belangstellenden!

1. Marianne Jongkind
    Dop van racello stroband
  2. Myra van de Korput
    Gestreken rand van sinamay
  3. Ann Cluyts
    Maak je eigen hoedenblok uit XPS-plaat
  4. Wies Mauduit
    Gedrapeerde hoedband van zijde

Materialenmarkt

Ondanks de beperkende maatregelen is er een ruim aanbod aan materialen en heb je alle gelegenheid om je voorraadkast weer helemaal op orde te brengen!

Standhouders 2020

• Plooij Hats and Materials
  • Hoedendingen
  • Carina Marcon met speciale apprêtsoorten voor hoeden maken
  • The Hat Magazine

Houd voor updates over deelnemende standhouders de website van de NHV in de gaten.

Marktplaats

Heb je zelf nog materialen, blokken, gereedschappen en boeken over? Misschien heeft iemand anders hier belangstelling voor. Bied ze te ruil of te koop aan op de Marktplaats. Let op, zorg dat naam en prijs er duidelijk vermeld zijn op de artikelen die je aanbiedt! NHV bestuursleden zorgen voor de verkoop.

Hoedenshows

Dit keer kan je tijdens de NHV Hoedendag genieten van twee hoedenshows: de openingsshow van de NHV Hoedenwedstrijd 2020 ‘Hemelse Hoeden’ en de ‘Hat Couture’-show van Marianne Jongkind naar aanleiding van de verschijning van haar gelijknamige boek dit jaar.

Kom je op de Hoedendag?

Nota bene

In verband met de jongste maatregelen die de regering heeft afgekondigd om de voortgang van het Corona virus in te perken, hebben wij besloten inschrijvingen voor de NHV Hoedendag en voor de workshops voorlopig uit te stellen. In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd, is het tot onze spijt dus NIET mogelijk om je vanaf 5 oktober via de NHV website in te schrijven.
Wij beraden ons momenteel op de mogelijkheden en houden jullie daarover natuurlijk op de hoogte op deze website en door middel van onze nieuwsbrieven.

Entree

Dit jaar is er alleen toegang voor leden. De gratis entree is inclusief koffie en thee en de borrel aan het eind van de middag.

Lunch

Het is mogelijk om een lunch te reserveren. De kosten voor de lunch bedragen € 12,50.
Meld vooraf via het aanmeldingsformulier of je hiervan gebruik wilt maken.

De locatie

ACEC
Roggestraat 44
7311 CD Apeldoorn

Het ACEC is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Het ligt naast een overdekte parkeergarage en op ongeveer een kwartier loopafstand van het centraal station in Apeldoorn.