NHV Hoedendag 2020

14 november 2020

Online activiteiten via NHV accounts

09.30 uur - Opening NHV Hoedendag & kennismaking met MAA (via Facebook & Instagram account NHV)
10.15 uur - Start NHV Workshops (via Zoom)
14.00 uur - Show NHV Hoedenwedstrijd 2020 (via Facebook & Instagram account NHV)
                     + bekendmaking winnaars
                     + aankondiging thema NHV Hoedenwedstrijd 2021
17.00 uur - NHV Ledenborrel (via Zoom)

NHV Facebook: www.facebook.com/NLHatAssociation
NHV Instagram: www.instagram.com/nl_hatassociation

Online activiteiten via ledenaccounts

10.10 uur - Hoedendingen: Presentatie van het nieuwe atelier (via Instagram account Kasteelatelier)
10.30 uur - Carina Marcon: Demonstratie appreteren vilten cloche (via Facebook & Instagram account Cap'a di Carina )
11.00 uur - Hoedendingen: Presentatie Fosshape (via Instagram account Kasteelatelier)
11.30 uur - Carina Marcon: Uitleg speciale apprêtsoorten en toepassingen (via Facebook & Instagram account Cap'a di Carina)
12.00 uur - Hoedendingen: Presentatie winterse kleurcombi's met vilt (via Instagram account Kasteelatelier)
12.30 uur - Hoedendingen: Presentatie bandstro allerlei (via Instagram account Kasteelatelier)
16.30 uur - Carina Marcon: Presentatie over historie hoedenpinnen (via Facebook & Instagram account Cap'a di Carina)

Cap'a di Carina Facebook: www.facebook.com/CapadiCarina
Cap'a di Carina Instagram: www.instagram.com/capadicarina
Kasteelatelier Instagram: www.instagram.com/kasteelatelier_allforhats

Vergeet niet om ook de sociale media accounts en websites van onderstaande leveranciers te bezoeken tijdens de NHV Hoedendag voor meer speciale acties en kortingen:

Pierre & Pierre Millinery Supplies: www.pierre-et-pierre.net | www.instagram.com/pierrepierremillinerysupplies
Plooij Hats & Materials: www.plooij.nu | www.instagram.com/plooijhatsandmaterials

Opening

Op zaterdag 14 november begint het online programma van de NHV Hoedendag, te volgen via de NHV sociale media, om 09:30 uur met een live gesprek tussen Elly Stemerdink, voorzitter, en een bestuurslid van de MAA, the Millinery Association of Australia. Een goede gelegenheid om deze  Australische zusterorganisatie, die al sinds een jaar enkele pagina’s van onze Hatlines vult, beter te leren kennen. Om 10:15 uur beginnen dan de workshops.

Er is keuze uit drie online workshops:

1. Marianne Jongkind
    Geeft les in de verwerking van Racello stro, één van de projecten uit haar boek Hat Couture. (Voertaal: Nederlands)
  2. Wies Mauduit
    Deelt de couture techniek Draperen met zijde. Deelnemers krijgen hiervoor de materialen thuisgestuurd.  (Voertaal: Nederlands)
  3. Lauren Ritchie
    Een Australische hoedenmaakster die regelmatig interessante technieken beschrijft in Hatlines, zal een workshop te geven over het maken van een Basis diadeemvorm van laitondraad. (Voertaal: Engels)

• Deze workshops worden gelijktijdig gehouden tussen 10:15 en 12:45 uur
  • Het zijn live workshops, die niet op een later moment teruggekeken kunnen worden. Deelnemers ontvangen een link waarmee zij even van te voren kunnen inloggen bij de Zoomsessie van hun docent.
  • Inschrijven voor deze workshops is mogelijk vanaf maandag 26 oktober 09:00 uur via de NHV website. Bij inschrijving hebben leden van de NHV voorrang. Na een week, vanaf maandag 2 november kunnen ook niet-leden zich inschrijven voor de overgebleven plaatsen.
  • De inschrijving voor de workshops sluit op zaterdag 7 november om 00:00 uur.
  • Vanwege de korte tijd tussen de inschrijving en de datum van de workshops wordt deelnemers gevraagd bij inschrijving direct het verschuldigde bedrag te betalen aan de desbetreffende docent. Pas dan is de inschrijving geldig.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier als je aan een workshop wilt deelnemen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij de workshop van aanmelding, overgebleven plaatsen gaan naar andere belangstellenden!

Let op: de workshops dienen van te voren betaald te worden op het bankrekeningnummer dat is vermeld bij de workshop. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Materialenmarkt

De volgende leveranciers bieden tijdens de NHV Hoedendag speciale aanbiedingen aan via hun website en/of sociale media.

Kijk dus op websites van deze leveranciers voor meer informatie en aanbiedingen!

Hoedenshow

Om 14:00 uur begint de Wedstrijdhoedenshow, wederom live te volgen via het NHV Instagram en Facebook account. Direct aansluitend zullen de winnaars van deze wel heel bijzondere editie door juryvoorzitter Mirjam Nuver bekendgemaakt worden! En omdat we, ondanks de huidige uitdagingen, resoluut vooruit blijven kijken, zal ook meteen het thema van de Hoedenwedstrijd 2021 bekendgemaakt worden. De uitzending van de Hoedenshow zal (in tegenstelling tot de workshops) terug te kijken zijn op social media.

Zoom borrel

Om deze dag een feestelijk tintje te geven, zouden we graag om 17:00 uur met jullie het glas heffen. Dat kan helaas niet fysiek, gezamenlijk in één ruimte, maar NHV leden kunnen elkaar wel ontmoeten via een Zoom sessie. Geïnteresseerden krijgen een link toegestuurd om in te loggen, waarover later meer. Zet dus allemaal een drankje en een hapje klaar om met elkaar te kunnen proosten op betere tijden!

Boeksignering Marianne Jongkind

De boeksignering van het boek Hat Couture door Marianne Jongkind zal online plaatsvinden op zondag 15 november. Koop op 14 of 15 november het boek in het Nederlands of in het Engelse via www.hatmags.com. In de bevestigingsmail van je aankoop vind je de link naar je persoonlijke online tijdvak met Marianne! Je krijgt daarna het boek opgestuurd voorzien van Mariannes opdracht.

Tentoonstelling Wedstrijdhoeden

De Wedstrijdhoeden zullen van 15 november t/m 6 december 2020 te zien zijn in het ACEC gebouw in Apeldoorn.
Openingstijden van de expositie: van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Voor meer informatie zie: www.acecgebouw.nl