NHV Hoedendag 2021

23 oktober 2021

De Til, Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

Evenals in 2019 vindt de NHV Hoedendag plaats in de Til in Giessenburg. In dit gebouw is een grote ruimte voor de materialenleveranciers en er zijn voldoende aparte zalen beschikbaar voor de workshops. Bovendien heeft het een grote hal om elkaar te ontmoeten en een restaurant voor de lunch.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Vanaf 9.30 uur Ontvangst

10.00 - 11.45 uur 1e Workshopronde

12.00 - 14.00 uur Lunch

12.30 - 14.15 uur 2e Workshopronde

10.00 - 16.00 uur Materialenmarkt

11.00 - 16.00 uur Marktplaats

14.30 uur Uitreiking publieksprijs 2021 & bekendmaking thema hoedenwedstrijd 2022

15.30 - 17.00 uur Borrel

Workshops

Er worden een viertal workshops gegeven. Het aanmelden voor een workshop gaat via deze website. Het benodigde formulier wordt zo spoedig mogelijk online gezet. Hieronder een beschrijving van de vier  workshops

1. Marianne Jongkind: Rand van karton maken & blokken met sinamay

In deze workshop laat Marianne zien hoe je zelf een blok van karton kan maken om een grote rand van sinamay mee te vormen.

2. Irene van Vugt: Met leer bekleed diadeem

In deze workshop leer je een bestaand diadeem te bekleden met lamsnappa en polystervlies.

Door middel van doorstikken ontstaat relief in het leer.

3. Ann Cluyts: Maak een hoedenblok van XPS plaat.

In deze workshop leer je op een eenvoudige manier een blok naar eigen ontwerp te maken van een goedkoop materiaal.

4. Annemarie van der Veen: Drie versierende kleermakerstechnieken voor hoedenmakers.

In deze workshop leer je het toepassen van kralen en pailletten op band, werken met galonband en canadees smockwerk.

LET OP: inschrijvingen voor de workshops lopen via de NHV webshop, bij inschrijving dient direct betaald te worden. Het benodigde formulier wordt zo spoedig mogelijk online gezet.

Materialenmarkt

Bezoek de stands van de volgende leveranciers om je materialenvoorraad aan te vullen:

- Plooij Hats and Materials

- Hoedendingen/All for Hats

- CdiC Supplies (diverse apprêtsoorten)

- The Hat Magazine

Marktplaats

Heb je net als de rest van Nederland in de afgelopen periode uitgebreid opgeruimd in je huis (en atelier) en ben je tot de conclusie gekomen dat je materialen, blokken, gereedschappen en/of boeken over hebt? Bied ze te ruil of te koop aan op de Marktplaats!

Let op, zorg dat je naam en de verkoopprijs duidelijk vermeld staan op de artikelen die je te koop aanbiedt. NHV bestuursleden zorgen voor de verkoop deze dag.

NHV Hoedenwedstrijd

Tijdens de hoedendag wordt de winnaar van de publieksprijs van de Hoedenwedstrijd 2021 bekend gemaakt. Daarnaast wordt het thema voor de Hoedenwedstrijd 2022 onthuld!

De beroemde fotostudio vindt dit jaar niet plaats, wel zal Marcelle de Bruyne gedurende de dag als fotograaf de gebeurtenissen vastleggen.

Kom je ook?

Kom je op de Hoedendag? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de NHV website. Wees er op tijd bij als je aan een workshop mee wilt doen, want het aantal plaatsen is beperkt. Het benodigde formulier wordt zo spoedig mogelijk online gezet.

Entree

Voor leden is de entree gratis, niet leden betalen € 10. De entree is inclusief koffie en thee en de borrel aan het eind van de middag.

Het is mogelijk om een lunch te reserveren, de kosten hiervoor bedragen € ??

Meld vooraf via het aanmeldingsformulier of je hiervan gebruik wilt maken

We hopen je te mogen begroeten op zaterdag 23 oktober in Giessenburg. Tot dan!