NHV Hoedenwedstrijd 2016

 

Thema 'Klassiek, Cocktail of Trendy'

 

De jaarlijkse NHV Hoedenwedstrijd had dit jaar een net iets ander tintje. Deze keer was er geen thema, maar een opdracht: ontwerp een hoed bij één van de drie vooraf geselecteerde outfits: Klassiek - Cocktail - Trendy.

 

Op zaterdag 21 mei heeft bij Voorwinden in 's-Gravendeel de openingsshow plaatsgevonden van de NHV Hoedenwedstrijd 2016. Alle ontwerpen die gemaakt zijn voor de wedstrijd, werden hier voor de eerste keer getoond én beoordeeld. Na afloop van de show zijn de winnaars bekend gemaakt door de jury.

De winnende ontwerpen

Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, design en hoedenvakmanschap een selectie van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen. 

De winnaar heeft naast de Zilveren Hoedenspeld € 225 aan tegoedbonnen voor materialen ontvangen.
De tweede prijs ontving € 150 aan tegoedbonnen en de derde prijs een tegoedbon van € 75.

De tegoedbonnen zijn beschikbaar gesteld door Allforhats, Pierre & Pierre Millinery Supplies, Plooij Hats & Materials en De Vroey Hats & Millinery Supplies.

Links: Ontwerp van Piet van Manen (1e prijs)

Rechts: Van boven naar beneden - Maria Etkind (2e prijs), Elly Stemerdink (3e prijs)

Jury

De jury bestond dit jaar uit hoedenontwerper Marga van der Bos, docent geschiedenis drs. Pieter Dupont, kledingontwerper Jan Grinwis en eigenaresse van Voorwinden Modemall Elly Voorwinden.

Publieksprijs

Nadat de jury haar oordeel uit had gebracht, was het de beurt van het publiek om mee te beslissen wat de mooist gemaakte creatie van deze wedstrijd was. 
De wedstrijdhoeden waren te zien bij Voorwinden, Smidsweg 5-7 in 's-Gravendeel. Bezoekers van de expositie konden ter plekke een stem uitbrengen op hun favoriete model.

Locatie expositie

Voorwinden Modemall
Smidsweg 5-7
3295 BT  's-Gravendeel

 

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van alle deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.