NHV Hoedenwedstrijd 2017

 

Thema 'Unlock je Blok'

 

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 was wederom voor een afwijkend thema gekozen: maak een ontwerp met het NHV wedstrijdblok!

Speciaal voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 had Guy Morse-Brown een hoedenblok ontworpen. Het blok was eenvoudig van vorm, maar daardoor juist op een heleboel verschillende manieren toe te passen!

De opdracht was om met het blok als basis een origineel en sprekend ontwerp te maken. De vorm(en) die met het blok gemaakt werden, mochten op alle mogelijke manieren worden aangepast; de vorm mocht ondersteboven/binnenstebuiten/achterstevoren, gevouwen, vervormd, in stukken geknipt, repetitief, etc. gebruikt zijn. Alles was mogelijk zolang in het eindresultaat maar te zien bleef dat de vorm van het blok als uitgangspunt was genomen.

De winnende ontwerpen

Op zaterdag 10 juni 2017 heeft in het CODA Museum in Apeldoorn de openingsshow plaatsgevonden waarbij alle ingezonden ontwerpen gepresenteerd zijn. Aansluitend heeft de jaarlijks wisselende vakjury uit de inzendingen, op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap, een selectie gemaakt van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp is gekozen.

1e Prijs
Arjan Schippers met 'Diamonds are a hat's best friend' (linker foto)

2e Prijs
Meta Leefkens met 'Wink' (foto rechtsboven)

3e Prijs
Céline Evrard met 'Blue night' (foto rechtsonder)

De winnaar van de NHV Hoedenontwerpwedstrijd heeft naast de NHV Zilveren Hoedenspeld ook een 'Hatdrop' van Bonami gewonnen, een speciale fascinatorstandaard met een hoogte van 1,60 meter. 

Verder ontvingen de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs tegoedbonnen voor materialen. Deze zijn beschikbaar gesteld door Judith M, Pierre & Pierre Millinery Supplies, Plooij Hats & Materials en De Vroey Hats & Millinery Supplies.

Jury

De juryleden van dit jaar waren de Belgische hoedenontwerper Els Robberechts, CODA directeur Carin Reinders en Leonie Kooke, student aan de opleiding Hoeden maken van het SintLucas College.

Publieksprijs

Nadat de jury haar oordeel uit had gebracht, was het de beurt van het publiek om mee te beslissen wat de mooist gemaakte creatie van deze wedstrijd was. De wedstrijdhoeden waren tot 9 juli te bezichtigen in het CODA Museum, waar bezoekers ter plekke een stem konden uitbrengen op hun favoriete model.

Locatie expositie

CODA Museum Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
www.coda-apeldoorn.nl

 

Over Guy Morse-Brown

Meer informatie over deze gerenommeerde blokkenmaker uit Engeland kan je lezen in een artikel over Guy Morse-Brown in editie 54 van het NHV-magazine Hatlines. Of bezoek hun website www.hatblocks.co.uk.

 

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van alle deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.