NHV Hoedenwedstrijd

Wedstrijdvoorwaarden

The English version of the contest conditions is available here.

• De wedstrijd is open voor iedere hoedenmaker wereldwijd
  • Je aanmelding voor deelname dient voor 31 januari 2021 via het aanmeldformulier op de NHV-website gedaan te zijn.
  • Betaling van het deelnamebedrag gebeurt via de NHV website, op het moment van inschrijving.
  • Mocht je je terugtrekken uit de wedstrijd of om wat voor een reden dan ook geen hoed insturen, dan zal geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.

Voorwaarden wedstrijdhoed

• Je inzending, een (cocktail)hoed, fascinator of hoofdcreatie, moet een origineel ontwerp zijn, speciaal voor deze wedstrijd gemaakt. Hij moet door jou zelf met de hand gemaakt zijn en aan onze opdracht voldoen. De hoed mag niet eerder zijn geshowd of grote gelijkenis hebben met eerdere inzendingen.
  • Je mag een dames- of herenhoed maken.
  • Je hoed moet gemaakt zijn van het wedstrijdmateriaal dat je na inschrijving ontvangt. Bij het maken van je wedstrijdhoed is iedere wijze van aanpassing van het toegestuurde materiaal toegestaan, bijvoorbeeld verven, deconstrueren, vervormen, etc. Een beperkende voorwaarde is echter dat je alleen steunmaterialen mag gebruiken en verder geen extra materiaal mag toevoegen. Een uitzondering hierop is het gebruik van alternatieve materialen voor versiering en garnering, die zijn toegestaan zolang het panamastro maar de hoofdrol blijft spelen. Niet al het toegestuurde panamastro hoeft gebruikt te worden.
  • Je pakket met panamastro wordt uiterlijk een week na je inschrijving opgestuurd naar het door jou opgegeven adres.
  • Je mag geen foto’s van je inzending tonen op social media of op je website vóór de bekendmaking van de winnaars door de Jury op de wedstrijddag.
  • De hoed moet kwalitatief en vakkundig in orde zijn (hoeden vakmanschap).
  • De hoed dient draagbaar, comfortabel en in balans te zijn. In het geval van een damesmodel geschikt voor maat 57 - 58 cm en in het geval van een herenmodel voor maat 59 - 60.
  • De inzendingen worden blind gejureerd. (Naam)labels in, aan of op de hoed zijn dus niet toegestaan en kunnen een reden zijn om de inzending te diskwalificeren.
  • Het naadje van het (entree)band is middenachter. Is dit vanwege het ontwerp niet mogelijk, geef dan met een kruis in een afstekende kleur aan wat middenachter is.
  • De Jury beoordeelt in hoeverre je je aan de wedstrijdvoorwaarden hebt gehouden. In het geval van het niet respecteren van de voorwaarden kan de jury besluiten je wedstrijdhoed te diskwalificeren.
  • Werk kan zonder opgaaf van redenen geweigerd worden.
  • Iedere deelnemer mag maximaal 1 hoed inzenden.

Aanleveren hoed en informatie

• Wij vragen je de volgende informatie twee maal aan te leveren, één keer uitgeprint op een A4-tje bij je postpakket en één keer digitaal via het daarvoor bestemde formulier op de website:
  1. Een beschrijving van je inspiratiebron (b.v. omschrijving idee, symboliek), de tekst mag maximaal 75 woorden lang zijn
  2. Opgave van de gebruikte materialen
  3. Verkoop prijs (inclusief BTW en verkoopcommissie)
  4. Titel van het werk
  5. Foto van mens met hoed waarop goed te zien is hoe je de hoed het liefst gedragen ziet worden, als referentie bij beschrijving en voorbereidingen (foto’s digitaal, vrij van rechten, in jpg-formaat)
  6. Het adres waar je hoed naar teruggestuurd moet worden na afloop van de wedstrijd.
  • De tekst die je digitaal opstuurt wordt opgenomen in het aan de wedstrijd verbonden fotoboekje. Lever deze dus tijdig aan!
  • De hoed dient uiterlijk 25 april 2021 aangeleverd te worden bij de Nederlandse Hoedenvereniging, Mauvestraat 57, 2596 XP Den Haag. Indien de hoed niet tijdig wordt aangeleverd, dan kan hiervan geen foto worden gemaakt en zal de hoed niet worden opgenomen in het wedstrijdboekje.
  • Voor publicatie in het wedstrijdfotoboekje en op de website wordt je hoed gefotografeerd op een model. Het vrouwelijke model draagt tijdens de fotoshoot haar haar in een knot en de modellen (M/V) worden vanaf de voorzijde, of eventueel van schuin opzij gefotografeerd.
  • De gehele hoed moet passen in een stevige doos van maximaal 50 x 50 x 30 cm; verpak en verzend je hoed in een zo klein mogelijke, stevige doos! Hoeden zonder, in een te grote of ondeugdelijke doos worden geweigerd.
  • Voeg in je doos een etiket of label toe met daarop het adres waarop je de hoed retour wenst te ontvangen
  • Pak de buitenkant van de doos waarin je de hoed verzendt niet nog een keer extra in met pakpapier e.d., maar gebruik een doos die gewoon met verpakkingstape gesloten kan worden.

Expositie en retourzending

• De wedstrijdhoeden worden na de Wedstrijddag drie weken tentoongesteld in het CODA Museum in Apeldoorn (onder voorbehoud, afhankelijk van eventuele maatregelen samenhangend met de Covid19 crisis).
  • Je hoed wordt na afloop van de tentoonstelling teruggestuurd naar het door jou opgegeven adres, tenzij je hebt laten weten zelf je hoed te willen komen ophalen.
  • De verzendkosten zullen na verzending aan je gefactureerd worden door de Penningmeester van de NHV.
  • Natuurlijk zullen wij uiterste zorg besteden aan je hoed, maar voor de goede orde delen wij je mee dat deelname voor eigen risico is.